Agile: Metodologies àgils per a projectes d’innovació

El canvi vertiginós en les noves formes de consum, els salts abismals de tecnologia que es viuen diàriament, les ganes de ser sorpresos per continguts i els productes i serveis de les persones són una de les palanques clau per a que les empreses s’adaptin a la velocitat en la que el món està canviant avui en dia.

És per això que les metodologies tradicionals de gestió de projectes que gestionaven de manera rígida i jeràrquica processos de treball han quedat enrere. Aquestes utilitzaven els anomenats fluxos de cascada, generant així documentació moltes vegades innecessària, centrant-se en complir contractes i perdent el focus en l’usuari i la comunicació amb el client. Destacaven per la poca adaptació als canvis i en conseqüència, realitzar modificacions resultava molt més difícil i incorria en un cost molt més gran que anava en augment segons el temps passat. Al treballar enfocats cap a objectius més grans i cap a fites més llunyanes, l’equip de treball vivia en un ambient de treball desmotivat i esgotador a falta de no veure canvis immediats.

SEGUIR LLEGINT »

LEGO per alinear VISIONS

Un dels reptes clau per un equip d’un departament o d’una organització és estar alineats en una mateixa visió comuna. Si bé és cert, moltes empreses tenen dificultats per aconseguir aquest objectiu. En aquest context, LEGO Serious Play es presenta com una eina efectiva per convergir les motivacions individuals amb la visió de l’empresa.SEGUIR LLEGINT »

L’ús del dron en el sector automobilístic

En un context en què el sector de l’automòbil tendeix de forma ineludible cap a la transformació digital, els players principals es reinventen per oferir als seus clients la tecnologia més avançada i millor integrada en cadascun dels seus productes. Així, el mercat busca diferenciar-se i competeix en liderar les tendències disruptives més noves impulsades per la tecnologia en el sector de l’automoció, com la conducció autònoma, l’electrificació o la connectivitat global que complementin la mera acció de conduir.SEGUIR LLEGINT »

La transformació del sector financer a través de les fintech

El sector bancari actual està experimentant durant aquest 2018 una transformació integral del sector financer i del seu model de negoci. L’aprovació de noves directives europees com la PSD2, que facilita els pagaments amb més seguretat i afavoreix l’aparició de nous proveïdors de serveis financers, ha acabat configurant un sistema bancari obert, on les empreses de banca tradicional conviuen amb fintech i Bigtech. SEGUIR LLEGINT »